Cuina: plats de festa











CODONYAT



flamets o "tocinillo"

arròs a la cassola


 figues en almívar





LLUÇ A LA BASCA







LLOBARROS A PUNT D'ENTRAR AL FORN


ANXOVES DE LA IAIA TERESA





FIDEUS AMB RAP I GAMBES





 





PANELLETS



EMPEDRAT


CREMA CATALANA


ROTLLETS DE PERNIL DOLÇ I FORMATGE

 XATÓ


XAI AL FORN

 CONSERVA D'OLIVES


RAP ARREBOSSAT, ESCAMARLANS I GAMBES


SARDINES EN ESCABETX



GRAELLADA DE CARN

CINTES MOLUQUENYES





TALLER DE CODONYAT

Ingredients:
1kg i mig de codonys nets
750gr de sucre

Preparació:
Bullir els codonys 4 minuts, tallar-los a quarts i treure el cor, tallar a trossets i pesar. (No trec la pela)
Posar els codonys nets i el sucre en una olla i fer-ho bullir uns 45 minuts, passar-hi la batedora i sinó és prou consistent cal bullir uns minuts més.
No es pot deixar de remenar perquè no s'enganxi.
de seguida que apaguem el foc cal avocar el codonyat en un motlle de vidre, quan es refreda podem desmotllar.

Variacions: També s'hi pot afegir el suc d'una llimona abans de posar al foc o una mica de canyella.





CALAMARS FARCITS



SOPA DE LA REINA


LLAGOSTINS TIGRE, ESCAMARLANS I LLAGOSTA




Comentaris