Confinament 6. Organitzem-nos

A veure, comencem a organitzar-nos, no esperem que ho facin per nosaltres.

La temptació de tornar a les mateixes dinàmiques econòmiques i de poder seran molt grans, és la ciutadania la que ha d'agafar protagonisme i marcar el camí, aprofitar l'evidència de la nostra vulnerabilitat com a espècie per cridar que només junts ens en sortirem, la cohesió social i una relació de respecte i equilibri amb la natura han de ser les bases del futur, les desigualtats i la destrucció del planeta ens debiliten.

Elements clau per a l'organització de la societat postcovid19  :
  • L'equilibri ecològic: no podem continuar ignorant els senyals d'alarma del planeta, ens hi va la supervivència com a espècie. Deixem de ser el centre de l'univers per passar a ser-ne part.
  • La comunitat: les persones i les necessitats bàsiques, els més vulnerables primer. Construir xarxes de solidaritat. Les cures, altrament dit Serveis Públics: salut, educació, servis socials i assistencials. Donar a les cures i a les persones que les realitzen el valor que tenen: reconeixement social, condicions de treball i sous dignes, infraestructures...També polítiques de suport a les famílies: conciliació real, mestres pel temps lliure pels infants i menjador escolar per a tothom i gratuïts, horaris laborals racionals...
  • L'economia al servei de la comunitat i en equilibri amb el planeta: producte local, per tant productors locals respectuosos amb el medi, renda bàsica garantida, lloguer social, treballar per objectius no prioritzar les hores presencials, banca ètica, sostenibilitat de l'activitat productiva... Acabar amb els privilegis de classe (política, empresarial, institucional, esportiva...) limitar sous i càrrecs. Combatre la corrupció, veritable sagnia indecent.
  • La consciència col·lectiva: polítiques dirigides al bé comú, pensament crític i constructiu, humanisme, ecofeminisme, criteris ecològics, pensar-nos com a humanitat sencera “Consciència d'espècie”

Fem juntes la llista, busquem els camins per arribar a aquests objectius, exigim als dirigents polítics i econòmics respostes en aquesta línia.

Si no imaginem un futur millor difícilment l'aconseguirem.



Comentaris

  1. Tens tote la raó però et deixes Europa Alemania, france i englaterra que són els que manen a Europa a hon pertany aquet pais, no crec que sapiguem aprofita aqueste ocasió.

    ResponElimina
  2. La Roser afegeix a la llista: la necessitat d'una governació global

    ResponElimina
  3. Yorgos Kalis, professor UAB. CAT radio, el suplement 28/3/2020
    - renda bàsica universal o renda de cures
    - com organitzar-nos per viure millor amb menys
    - governants i societat han d'anar junts
    - compartir el treball
    - economia social, de solidaritat
    - venen crisis de salut i ecològiques, calen canvis en l'economia i en l'organització social.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada