Cuina: plats de festa
CODONYAT
figues en almívar
LLUÇ A LA BASCA
LLOBARROS A PUNT D'ENTRAR AL FORN
ANXOVES DE LA IAIA TERESA
FIDEUS AMB RAP I GAMBES
PANELLETS
EMPEDRAT
CREMA CATALANA
ROTLLETS DE PERNIL DOLÇ I FORMATGE
XATÓ
XAI AL FORN
CONSERVA D'OLIVES
RAP ARREBOSSAT, ESCAMARLANS I GAMBES
SARDINES EN ESCABETX
GRAELLADA DE CARN
CINTES MOLUQUENYES
TALLER DE CODONYAT
Ingredients:
1kg i mig de codonys nets
750gr de sucre
Preparació:
Bullir els codonys 4 minuts, tallar-los a quarts i treure el cor, tallar a trossets i pesar. (No trec la pela)
Posar els codonys nets i el sucre en una olla i fer-ho bullir uns 45 minuts, passar-hi la batedora i sinó és prou consistent cal bullir uns minuts més.
No es pot deixar de remenar perquè no s'enganxi.
de seguida que apaguem el foc cal avocar el codonyat en un motlle de vidre, quan es refreda podem desmotllar.
Variacions: També s'hi pot afegir el suc d'una llimona abans de posar al foc o una mica de canyella.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada